top of page

Acerca de

45.jpg

SKLEROTERAPI

Denne behandlingen krever legekonsultasjon i forkant.

Behandlingen fjerner uønskede sprengte blodkar, blodårer og spindelvev på lår og legger. Dette kan arte seg som tydelige røde eller blålige årenettverk.

Skleroterapi er en injeksjon som inneholder ett stoff som irriterer åreveggene og gjør dem klebrige. Årene trekker seg sammen, klapper sammen og ødelegges.

 

Kroppen vil senere bryte ned ødelagte årer, som igjen vil transporteres vekk ved hjelp av mikrosirkulasjonen i kroppen.

Umiddelbart etter injeksjonen vil det behandlede området bli rødt og irritert, men etter en uke er området blitt gulbrunt og etter ca 4-6 uker er de behandlede områdene er helt forsvunnet.

Selve stikkene er ubehagelige men ikke direkte vonde. Etterpå blir det en reaksjon i de blodårene som er blitt behandlet, hvilket kan kjennes som en mild sviing.

Det er vanlig med 1-3 behandlinger avhengig av hvor hardt angrepet man er. Når de største årene er behandlet, vil det i visse tilfeller være behov for å behandle de minste årene med laser. Du må ha på støttestrømper umiddelbart etter behandlingen. Disse bør du ha på de første 24-48 timene etter behandlingen og siden på dagtid i 14 dager.

 

OBS: Prisen er per ampulle, så det vil variere ut fra hvor mye som brukes i behandlingen

BEHANDLINGER

Skleroterapi første behandling

Pris kr 3.490,-

Skleroterapi oppfølging 2 og 3 gang

Pris kr 1.490,-

Hvordan foregår behandlingen:


Her brukes et produkt stoff som heter Aetoxysclerol 1% som er spesielt fremstilt for denne type behandling. Området som skal behandles blir vasket med desinfeksjon sprit. Vår dyktige kosmetiske sykepleier vil skånsomt og forsiktig injisere en riktig dosert mengde med Aetoxysclerol inn i åren man ønsker å fjerne. Behandlingen er lite smertefull da det brukes svært tynne nåler under behandlingen. Det eneste ubehaget man vil merke er litt lett svie.

De sprengte blodkarene kan arte seg som tydelige røde eller blålige årenettverk. Åreknuter må fjernes kirurgisk.

Årene blir behandlet med det vi kaller skleroterapi/sklerosering. Skleroterapi er en injeksjon som inneholder ett stoff som irriterer åreveggene og gjør dem klebrige. Årene trekker seg sammen, klapper sammen og ødelegges. Kroppen vil senere bryte ned ødelagte årer, som igjen vil transporteres vekk ved hjelp av mikrosirkulasjonen i kroppen.

Det er vanlig med 1-3 behandlinger avhengig av hvor hardt angrepet man er. Når de største årene er behandlet, vil det i visse tilfeller være behov for å behandle de minste årene med laser. Du må ha på støttestrømper umiddelbart etter behandlingen. Disse bør du ha på de første 24-48 timene etter behandlingen og siden på dagtid i 14 dager.

Effekten er permanent på de sprengte karene som behandles, men en kan ikke garantere for at kroppen ikke danner nye sprengte blodkar. Ved blant annet graviditet, arbeid som innebærer mye gange, stillestående eller stillestående arbeid er det fare for ny dannelse av nye sprengte blodkar. Blodkar som står i trykk kan være vanskeligere å fjerne i forhold til blodkar hvor trykket er lavere. I gjennomsnitt regner man med at 40-70 % av karene kan fjernes.

Etter behandlingen må man bruke stramme støttestrømper (gjerne helt opp til øverst på låret) i 14 dager etter behandlingen. Man skal heller ikke være i sol eller solarium en tid etter behandlingen. Hard trening skal unngås i 14 dager etter behandling av sprengte blodkar på bena.

Hvor mange behandlinger/hyppighet:
1-3 behandlinger med 4 ukers intervaller

Langtids-effekten av behandlingen:
I utgangspunktet er resultatet evigvarende, men det kan med tiden dannes nye sprengte blodkar. Arvelige gener og graviditet er da vanlige årsaker.

Kontraindikasjoner:
Gravide, ammende, personer med hjerte/karsykdom eller diabetikere skal ikke behandles.

Mer info

45.jpg
Skleroterapi
bottom of page